Hjem > TJENE PENGER PÅ NETT > Selg dine egne bilder
 
 
   

Jobbe Hjemmefra
Selg egne bilder

 

Er du en ivrig hobby fotograf? Da er mulighetene til å tjene gode penger. Det er et stort market for salg av fotografier, og svært mange er interesser i å kjøpe slike bilder. Å kunne jobbe hjemmefra gjennom en hobby er ikke å forakte. Den første tiden bør du ikke forvente de store inntektene, men etter en stund er det mulig å tjene nok penger til å kunne jobbe hjemmefra på heltid.

NB: Sjekk denne nye muligheten til å tjene penger på foto og andre bilder. Nettstedet Photo Jobs Online tilbyr full opplæring og viser deg hvordan du kan tjene mye penger selv uten erfaring eller et spesielt taltent. 

For å kunne jobbe hjemmefra på denne måten er det noen forutsetninger som må oppfylles. Først og fremst må bildene holde god nok kvalitet. Vi snakker ikke om veldig høy kvalitet, men bildene må være gode nok til at andre ønsker å benytte dem. Hvor mye penger du kan tjene vil også delvis avhenge av kvaliteten. Bedre kvalitet på bildene betyr at du kan tjene mer penger per bilde, en forutsetning for å kunne jobbe hjemmefra på heltid.

For å kunne jobbe hjemmefra gjennom å selge bilder er også valg av motiv viktig. Det hjelper fint lite å ta verdens beste bilder dersom ingen har bruk for motivene du har valgt. For å tjene penger på bilder bør du sjekke diskusjonsforum og lignende, fortrinnsvis på engelsk. Finn ut hvilke motiver som selger. Generelt er bilder av natur, kjente steder eller bygninger, dyr, samt populære aktiviteter blant de mer salgbare motivene. Bruk litt tid på dette. Mange glemmer dette og tror at gode bilder alltid selger. Dermed mister de alle muligheter til å jobbe hjemmefra på denne måten.

 
 
 

Den tredje viktige forutsetningen for å kunne jobbe hjemmefra som fotograf er rett og slett at du må kunne selge bildene dine. Gode bilder av populære motiv vil hjelpe lite dersom aktuelle kjøpere ikke har tilgang til disse. Det finnes flere muligheter for å selge bilder, de fleste er gjennom internett. Hvilke metoder du velger bør avhenge av hva som er målet ditt. Ønsker du å jobbe hjemmefra noen timer i uka for å tjene noen ekstra kroner, ja da kan du velge den enkle løsningen. Ønsker du imidlertid å jobbe hjemmefra på heltid må du bruke mye tid på markedsføring av dine bilder. Her finner du en guide til hvordan du kan tjene mye penger på bilder.

La andre selge bildene for deg
Alle bør begynne med å benyttes seg av et bra tilbud som eksisterer på internett. Det finnes nemlig flere sider som videreselger bilder for deg. Begynn din karriere som fotograf med å registrere deg på en slik nettside. Her laster du opp bildene som så ligger tilgjengelig for potensielle kunder. Hver gang noen kjøper retten til å benytte et av dine bilder vil du tjene penger. Et bilde kan selges mange ganger. Skal du lykkes med å jobbe hjemmefra på denne måten er det viktig at bildene dine blir dett av potensielle kunder. Slike nettsider har tusenvis av bilder tilgjengelige. For å nå opp når kundene søker etter bilder er det derfor viktig at du skriver gode og nøyaktige beskrivelser av bildene.

Dersom målet ditt med å jobbe hjemmefra er litt ekstra penger, så skal dette egentlig være nok. Du som ønsker å tjene mer penger som fotograf bør imidlertid fortsette arbeidet med å selge bilder. Først og fremst bør du kontakte potensielle kjøpere. La oss si at du tar gode bilder av natur, jakt og fiske. Nettsider og magasiner som driver innen denne sjangeren vil da være naturlige mål. Kontakt flest mulig potensielle kunder og ikke gi opp selv om du får noen avslag.

 

Du undrer deg muligens litt over hvorfor denne muligheten til å jobbe hjemmefra eksisterer? Hvorfor bruker ikke aviser, ukeblader og magasiner sine egne fotografer? Det gjør de aller fleste, men stadig flere benytter også innkjøpte bilder fra hobby fotografer og nettsider som nevnt ovenfor. Motivet for dette er økonomisk. Å benytte profesjonelle fotografer er kostbart og anses ikke alltid som nødvendig, spesielt når det gjelder illustrasjonsfoto.

Mulighetene til å tjene  penger på egne bilder er definitivt størst dersom du satser på et bredt marked. Benytt også mulighetene som ligger på engelskspråklige nettsider og som retter seg mot andre land. Bilder av jakt og fiske vil for eksempel kunne benyttes som illustrasjonsfoto av magasiner og nettsteder i de fleste vestlige land.

Dette nye nettstedet hjelper deg å lykkes

Ved å benytte deg av flere muligheter til å selge bilder vil dine muligheter til å jobbe hjemmefra øke betraktelig. Dersom du er en habil fotograf med noenlunde kjennskap til hvordan internett fungerer er de viktigste forutsetningene på plass. Drømmen om å jobbe hjemmefra kan bli realisert på denne måten.  Dersom du skulle mislykkes så har du kun tapt den tiden du har investert. Å selge egne bilder er derfor en risikofri mulighet til å jobbe hjemmefra.


Hvordan tjene penger raskt?