Hjem > POPULÆRE > SkriveJobb For Alle
 
 
Jobb Hjemme - Skrivejobb

 
Det finnes mange muligheter til å tjene penger på nett. En mulighet som vi definitivt anbefaler er en skrivejobb. Nå kan du velge mellom flere litt forskjellige metoder som lar deg jobbe hjemmefra gjennom en skrivejobb og det er ikke nødvendig å ha sin egen blogg, selv om det åpner for flere muligheter til å jobbe hjemme. Vi begynner med å se på mulighetene for deg som har en egen blogg.

Oppdatering

 Etter at artikkelen ble publisert kom vi over en særdeles god mulighet til skrivejobb på nett. Gjennom nettstedet Paid Online Writing Jobs kan du velge og vrake blant en rekke skrivejobber og betalingen er meget god. Hva med inntil 300kr for hvert blogginnlegg, inntil 600kr for korte artikler og flere tusen kroner for lengre artikler og historier? Du kan velge blant hundrevis av tema og dette er rett og slett en ypperlig anledning til å jobbe hjemme. Les mer på Paid Online Writing Jobs.

Skrivejobb via din egen blogg 
Svært mange som driver med blogging tjener allerede penger på nett, men langt i fra alle er klar over at dette kan kombineres med en skrivejobb. Enkelt forklart skriver du blogginnlegg på bestilling. Det kan for eksempel være en skobutikk som ønsker at du skriver om deres vårkampanje eller en produsent som ønsker at du skriver om deres nye produkt. Dersom man benytter denne muligheten riktig vil man kunne tjene gode penger og samtidig gjøre leserne fornøyde. Den enkelte må selvfølgelig selv bestemme hvor lang man er villig til å strekke seg for å tjene penger på nett. Ved å skrive mange betalte blogginnlegg om alt mulig vil man kunne tjene en god del penger den første tiden. Men, dersom ditt mål er å jobbe hjemmefra er dette en dårlig løsning. Det er leserne som er ditt grunnlag for å tjene penger på nett og derfor bør du først og fremst tenke på disse og ikke på litt raske penger fra en skrivejobb. Det vil si at du kun bør skrive blogginnlegg som er relevante til resten av innholdet på bloggen.

 
 
La oss si at du blogger om deg selv, samt om klær og sminke. Du får tilbud om å tjene penger på et blogginnlegg som skal omtale en nettbutikk som selger sminke. Du sjekker ut nettbutikken og finner gode priser på sminke som du vet er av bra kvalitet. Det vil da være naturlig å skrive dette blogginnlegget og dermed tjene penger. Leserne dine vil finne en artikkel med innhold som de forventer å finne på din blogg og de fleste vil sette pris på denne informasjonen.

Det motsatte vil være å anbefale et produkt som du egentlig ikke har sans for og som ikke er relevant for dine lesere. Du vil tjene noen kroner på innlegget, men i lengden vil du oppleve at mulighetene til å tjene penger reduseres som følge av at leserne mister tillit til deg. Det er absolutt ikke noe galt med å tjene penger på nett, snarere tvert i mot. Problemet oppstår når man mister troverdighet fordi man har gått for langt i jakten på penger.

 
Det finns flere nettsider som videreformidler denne typen skrivejobb og bloggerwave.com og plogg.no er slike nettsteder. Her kan man registrere seg og så forhåpentligvis tjene penger på å skrive blogginnlegg. Vi har nylig meldt oss på disse tjenestene selv, og kan derfor ikke uttale oss om hvor gode disse tjenestene er. (Oppdatert februar 2013 - Vi har ikke tjent en krone gjennom disse sidene) En annen mulighet er å kontakte aktuelle nettbutikker eller nettsider og tilby denne tjenesten. Dersom du har en blogg om fotball kan det for eksempel være interessant for en stor kjede som XXL eller Intersport og bli anbefalt på bloggen din. Bruk fantasien når du skal finne muligheter til å å jobbe hjemme med en skrivejobb. Kreativitet er ofte nøkkelen til å tjene penger på nett.

 
 
Vær oppmerksom på at all reklame skal fremstå som dette. Dersom du tjener penger på å skrive et blogginnlegg skal leserne informeres om dette. Som regel vil en slik informasjon bare bli satt pris på og øke din troverdighet.

Skriv blogginnlegg for andre
Å skrive blogginnlegg for andre er også en mulighet for deg som ønsker å tjene penger på nett. Å jobbe hjemmefra med en slik skrivejobb betyr litt andre forutsetninger. Du behøver ikke å tenke på dine lesere eller ditt eget omdømme. Her skal du enkelt og greit skrive det som oppdragsgiver ønsker. Du kan selvfølgelig si nei til å skrive om produkter og emner som du misliker, men det er et valg hver enkelt tar. Mulighetene til å tjene penger på nett er ofte mye bedre dersom man behersker skriftlig engelsk rimelig godt, noe som i høyeste grad også gjelder for denne muligheten. Nettstedet omtalt lenger opp på denne siden tilbyr nå denne typen skrivejobb.

På det engelskspråklige markedet er konkurransen om lesere og kunder vanvittig stor og blogging blir tatt i bruk av svært mange store bedrifter og merkenavn. Disse har ofte flere blogger som skal skaffe kunder og innlenker til deres hjemmeside. Svært mange tjener penger på å skrive blogginnlegg av denne typen og dette er en god mulighet for alle som behersker engelsk. Det finnes flere tjenester som videreformidler slike muligheter, men ofte er det svært mange man må konkurrere med. Et godt alternativ er derfor å surfe litt på nettet. Let etter hjemmesider og denne typen blogger. Kontakt så den eller de ansvarlige og tilby dine tjenester. Som nevnt er kreativitet ofte nøkkelen til å tjene penger på nett. Et annet alternativ er å bli med på et nettsted som gir deg gode muligheter til skrivejobb. Den beste mulighetene vi kjenner til er er nå Real writing Jobs (se link ovenfor). Dette er en populær mulighet som tusenvis har benyttet til å skaffe seg skrivejobb på nett. 

Vi i Jobbe hjemmefra har stor tro på at denne formen for markedsføring bare vil bli større også her i Norge. Dette er allerede en fin mulighet til å tjene penger på blogging, samt for dem som kun ønsker en skrivejobb. Ofte er utfordringen å få en fot innenfor. Når man først har kommet seg inn på dette markedet er mulighetene til å tjene penger med en skrivejobb gode og dersom man skriver på engelsk er det mulig med en skrivejobb på heltid.


Oppdatering Juni 2016: Etter en gjennomgang av nettsteder som tilbyr sine medlemmer å tjene penger med en skrivejobb fremsto det som rimelig klart at det er Real Writing Jobs som tilbyr de beste mulighetene. Nå har det imidlertid dukker opp et nytt nettsted som tilbyr skrivejobber og også dette fremstår som et godt valg for deg som ønsker en skrivjobb på nett.

Lykkes til med din skrivejobb!

 
Sjekk gjerne denne inntektsmuligheten