Hjem > Jobb Hjemme - Nettsider > Søkemotoroptimalisering
 
 
   

TJEN PENGER PÅ NETT
SØKEMOTOROPTIMALISERING
 

 

Søkemotoroptimalisering (SEO) er viktig for alle som ønsker å tjene penger på nett. Dersom du skal jobbe hjemmefra ved å lage hjemmesider eller gjennom blogging er det avgjørende med kunnskap om dette emnet. Enkelt forklart betyr søkemotoroptimalisering at man arbeider for å oppnå høyest mulig plassering på søkeresultater. Vi henviser da til søkeresultater fra de store søkemotorene og da spesielt Google som er den desidert viktigste.

Søkemotoroptimalisering er viktig fordi det er fra søkemotorene den gode trafikken ofte kommer. En person som har benyttet Kvasir til å søke på fotballsko, vil være mye mer tilbøyelig til å kjøpe denne varen enn en tilfeldig besøkende. Kort sagt er trafikk fra søkemotorer mest verdt og med slik trafikk øker muligheten til å tjene penger på nett.

Søkemotoroptimalisering kan deles inn i to deler. Den ene delen gjelder lenkebygging. Lenker til din blogg, nettside eller nettbutikk vil gi en bedre rangering på søkeresultatene. Lenker fra nettsider som søkemotorene anerkjenner som gode vil ha høyest verdi. Lenker fra sider med et innhold som er relevant til ditt nettsted har også positiv effekt.

Les om Google sin nye søkealgoritme

 
 

Du må for all del ikke benytte deg av tilbud som vil selge deg lenker. Dette er noe Google forbyr og straffen vil bli hard. Dersom du bryter Google sine retningslinjer vi siden din sannsynligvis blir strøket fra søkeresultatene.

Denne artikkelen ble skrevet før mange av de siste viktige oppdateringene fra Google. Dette er oppdateringer som er viktige og som du bør sjekke. Nyttig info finner du på i denne artikkelen og på nettstedet searchengineland.com

Den andre delen av søkemotoroptimalisering er selve innholdet på siden. Du må gjennom utforming og innhold fortelle søkemotorene hva din side handler om. Nøkkelord er viktig i denne sammenheng. Dette er ordene du ønsker å bli funnet på i søkeresultatene. Nøkkelordene må derfor på best mulig måte beskrive din nettside. For å tjene penger på nett er dette avgjørende. Nøkkelord bør du bruke i overskrifter og i selve innleggene. Du må imidlertid ikke overdrive. Dette vil bli sett på som spamming og siden din bil bli slettet fra søkene.

Siste nytt om SEO

For å tjene penger på nett må du finne relevante nøkkelord. Har du en nettside som selger eller omtaler sko kan noen aktuelle nøkkelord være; skobutikk, damesko, herresko, tilbud på sko, billige sko osv. Ser du hvilke nøkkelord vi har brukt i denne artikkelen? Det er søkemotoroptimalisering, samt tjene penger på nett.

Dersom du skal starte nettbutikk er det selvfølgelig viktig at kundene finner deg i søkeresultatene. Det samme gjelder dersom du skal lage hjemmeside. Bloggere behøver ikke tenke like mye på søkemotoroptimalisering, men for temablogger og lignende vil dette være relevant. Selv om søkemotoroptimalisering er viktig må du ikke bruke for mye tid på dette. For å tjene penger på nett er det innholdet på siden din som er det aller viktigste. Det hjelper ikke med en høyt rangert side som ingen ønsker å lese.

Bli Artikkelforfatter
Å lykkes som artikkelforfatter kan være din mulighet til å jobbe hjemmefra. Ved å skaffe grunnleggende kunnskaper om SEO vil dine artikler bli mye mer attraktive for redaktører og eiere av nettsider. Les mer om å tjene penger på nett som artikkelforfatter.
Det er mulig å betale andre for å optimalisere din side for søkemotorer. Dette er imidlertid kostbart og anbefales ikke for privatpersoner som ønsker å jobbe hjemmefra. Med litt funnleggende kunnskap om søkemotoroptimalisering vil alle være i stand til å gjøre dette arbeidet selv. Denne kunnskapen finner du enkelt ved å søke på nettet og ved å studere sider som rangerer høyt på søkeresultater.

Nyttig om sosiale medier