Hjem > JOBBE HJEMMEFRA > Hobbyer du kan tjene på
Du kan jobbe hjemme med en hobby

 
Det er fullt mulig å tjene penger hjemmefra ved hjelp av en hobby og spesielt for deg som er på jakt etter en ekstra inntekt finnes det flere greie muligheter. Salg av håndarbeid og lignende, fotografering, data- og videospilling, samt videreformidling av hobbyen din er noen av de alternativene du har.
 
Fotografering
Dersom du er en ivrig hobbyfotograf kan du tjene en god del penger på å selge bildene dine gjennom nettsteder som har spesialisert deg på dette. Faktisk er det mulig å tjene flere tusen kroner på et enkelt bilde og forklaringen på det er enkel. Det du selger er kun retten til å benytte et bilde og dermed kan du selge et bilde så mange ganger du vil. Dette nettstedet anbefales dersom du ønsker å jobbe hjemmefra på denne måten. Du finner også nyttig informasjon i denne artikkelen. 
 
Data- og Videospill
Du kan faktisk tjene penger hjemmefra på å gjøre noe så enkelt som å spille videospill. Det er nemlig slik at konkurransen i spillbransjen er enorm og det samme er summene som står på spill. En rekke selskaper er derfor til å betale for din tilbakemelding, slik at de kan lage mest mulig populære spill. Vanligvis vil du få beholde spillene du tester, du kan få teste mange nye spill som ikke er gitt ut enda og du kan tjene greit med penger. Les mer om hvordan du kan bli spilltester.

 
 
Salg av hobbyprodukter
Håndarbeid, trearbeid og lignende hobbyprodukter egner seg i utgangspunktet godt for nettsalg og du kan komme i gang vært enkelt. Du kan også komme i gang het gratis, dersom du ønsker det. Lag en gratis blogg, legg ut dine produkter for salg der og ta betaling via PayPal. Andre muligheter til å selge hobbyprodukter er nettsider som eBay og lignende, samt nisjesider som epla.no. Bruk gjerne litt tid på å finne ut hvordan konkurransen er, på hvordan konkurrentene dine markedsfører seg og ikke minst på hvordan prisnivået er. Du finner nyttige tips her.
 
Videreformidling av hobbyen din
Det vi her tenker på er alt fra å blogge om hobbyen din, til å lære den bort gjennom et kurs. Det som er enklest og også risikofritt er nok å gå for blogging og da kan du både fortelle om hobbyen din, vise bilder av produktene og eventuelt lære bort hobbyen til dine lesere. Penger vil du da kunne tjene på å legge ut relevante annonser, noe du kan lese mer om i artiklene om AdSense og om affilaite (se menyen). 

Her finner du flere muligheter til å jobbe hjemmefra

En annen mulighet er å skrive en guide i form av en e-bok hvor du lærer bort hobbyen din. Litt arbeid vil det naturlig nok medføre, men dersom du ønsker å jobbe hjemmefra er dette en mulighet med gode framtidsutsikter. Det er også enklere enn det de fleste tror og det er ingen grunn til å gi opp bare fordi det høres vanskelig ut. Det å lage en e-bok kan både være rimelig og relativt enkelt. Hvordan lage de beste kakene? Hvordan få storlaksen på kroken? Det finnes mange emner du kan skrive en e-bok om.